haal de lente in huis DOK 2

Langzaam maar zeker zeggen we de winter gedag. De dagen worden langer, het wordt warmer, de zon breekt door en de voorjaarsbloemen springen uit de grond, hallo lente! De natuur gaat zijn gang, de lente buiten daar hebben we geen invloed op, dat gaat helemaal vanzelf. Maar om de lente ook naar binnen te halen moet je toch echt aan de slag.

Voorjaarsschoonmaak

Met het voorjaar op komst is het tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak. Een schoon en opgeruimd huis is niet alleen lekker fris maar geeft ook rust en ruimte. Begin lekker met opruimen. Berg alle winterse spullen op, denk aan plaids en pantoffels. Deze heb je voorlopig niet meer nodig. Deze spullen berg je natuurlijk mooi geordend op in leuke opbergkisten zodat je ze in het najaar weer snel tevoorschijn kunt halen. Gooi vervolgens de ramen open, zet vrolijke muziek op en de grote schoonmaak kan beginnen!

haal de lente in huis DOK 2

Vrolijkheid en kleur

Bij de lente denk je snel aan vrolijkheid en kleur, ik tenminste wel. En dat is ook wat zeker terug mag komen in je interieur. Kies voor neutrale kleuren in combinatie met mooie kleuraccenten. Dit houdt de rust in huis en geeft je interieur tegelijkertijd een mooie lentelook. Kleur breng je natuurlijk in huis met accessoires, vazen en potten in mooie lentekleuren. Maar ook kussens kunnen je interieur een mooie lentelook geven. Vervang de wollige winterkussens door kleurrijke kussens in een dun stofje.

haal de lente in huis DOK 2

Planten geven sfeer

Tot slot mogen bloemen en planten natuurlijk niet ontbreken. Bloemen in de lente zijn prachtig. Met bloemen breng je de vrolijke en kleurrijke sfeer van het voorjaar pas echt in huis. Maar natuurlijk verdienen ook planten een mooie plek in huis. Wat dacht je van de hoge potten waar die je de laatste tijd steeds vaker terug ziet. met mooie grote planten breng je gemakkelijk sfeer in een kale hoek. Creëer een dynamisch en ruimtelijke sfeer door een groep planten op verschillende hoogtes neer te zetten, met behulp van die mooie hoge potten dus!

Voorjaar bij DOK 2

Speciaal voor jou hebben wij een aantal mooie opbergspullen en meubels geselecteerd. Kom naar onze winkel voor de leukste lenteaccessoires. Of shop online je meubels en opbergers.