Groen, de kleur van harmonie, rust en natuur. In interieurland heeft de kleur groen het inmiddels helemaal gemaakt. En dat is natuurlijk niet voor niets. We kennen allemaal wel van die dagen dat we de hele dag druk in de weer zijn geweest met werk, school, kinderen, boodschappen, sporten en noem maar op. Je hoofd loopt over van alle dingen die je gedaan hebt en die je nog moet doen. Wat is er dan fijner dan aan het einde van de dag thuiskomen in een harmonieuze en rustige omgeving zodat je even je hoofd leeg kunt maken. En zeg nou zelf, we zijn ons allemaal steeds meer bewust van het milieu en de natuur. Of het nu gaat om ons eten, onze kleding of ons interieur, puur natuur is het helemaal!

Hoekbank Fire Sfeer vaasjes veren DOK 2  dressoir happy@home berlijn sfeer plant DOK 2 winkel

Warmte & Harmonie

We zijn voorzichtig een beetje afgestapt van de koele kleuren. Warme kleuren zoals aardetinten en groen komen steeds meer op dit jaar en dit zal zich als trend ook zeker volgend jaar voortzetten. Groen is de perfecte kleur om eindeloos mee te combineren. Een stoere groene bank, een leuk behangetje en natuurlijk lekker veel planten.

Groen leent zich ook uitstekend als Ton-sur-Ton waarbij je verschillende tinten van één kleur toepast. Door het gebruik van verschillende tinten van dezelfde kleur creëer je harmonieuze sfeer. De subtiele overgangen zorgen voor een natuurlijke overgang zonder dat het saai en eentonig oogt. 

Salontafel Pixel LABEL51 vaasjes sfeer DOK 2 eetkamertafel Rond Eleonora bank Hulk

Vintage Nature

Groen is natuurlijk de kleur van natuur en duurzaamheid. Milieubewust zijn is allang geen trend meer maar een echte lifestyle. Pas je duurzame lifestyle nu ook toe in je woning door mooie vintage items nieuw leven in te blazen. En heb je nou geen ‘oude’ spullen meer? Geen probleem, deze zijn tegenwoordig ook weer volop te koop in het woonwarenhuis. Combineer je vintage spullen met stoere robuust houten meubels en andere natuurlijke materialen. De combinatie van hout en groene kleuren geeft je een optimaal ‘back to nature’ gevoel.

 Feel the rythm of the jungle boomwortelkruk dressoir venice sfeer krukje DOK 2  sfeer dok 2 winkel

Even binnenkijken

Ben je helemaal enthousiast geworden over deze trend? Speciaal voor jou hebben wij een aantal producten voor jou uitgezocht die perfect passen bij deze stijl. Alle producten zijn uiteraard verkrijgbaar bij DOK 2, de accessoires op dit moment helaas (nog) niet online. Maar kom ook gerust eens een kijkje nemen in onze winkel. Je bent van harte welkom om lekker te shoppen of inspiratie op te doen!

 

Gebruikte artikelen:

  Dressoir Berlin Happy@Home Hoekbank Firehouten doosjehanglamp triangle antiek koper LABEL51 Sierkussen Ducaeetkamertafel Rond Eiken Eleonora BoomwortelkrukTV dressoir VeniceSalontafel Pixel LABEL51Sierkussen Hapag ZandHoekbank Hulk