PERSBERICHT

Veenendaal, donderdag 8 september 2016

Van de kerk naar je werk

DOK 2 worstelt met gemengde gevoelens over zondagopening

Op zondag 18 september is het zover; de eerste koopzondag in Veenendaal. Ook DOK 2 zal op deze dag haar deuren openen voor de zondagse shoppers. Klanten zijn welkom tussen 12:00 en 17:00 uur. 

Dat winkels in Veenendaal op zondag open gaan, is misschien niet zo heel gek. In steeds meer steden en dorpen zijn winkels een aantal keer per jaar of zelfs iedere zondag geopend. Toch is het ook opmerkelijk. In een nog altijd overwegend gelovige gemeente als Veenendaal staat wellicht niet iedereen te wachten op de zondagsopening.

Spanningsveld 

Ton den Ouden, eigenaar van DOK 2 geeft aan: “Wij zullen de winkel openen op de zondagen die als koopzondag worden aangeschreven maar niet van harte. Uit bedrijfseconomische overwegingen ben ik van mening dat een zondagsopening zeker voordelen zal hebben maar toch knaagt er iets.” Hoewel DOK 2 een groot woonwarenhuis is, met een regionale functie, werkt zij met een klein en hecht team. “Van deze mensen pak je toch een aantal keer per jaar hun zondagsrust af, naast de feestdagenopening die we natuurlijk al hadden,” zo geeft dhr. Den Ouden aan. Het lastige vindt hij dat je in deze tijd eigenlijk niet achter kan blijven. Kies je ervoor om op zondag toch dicht te blijven, dan kiezen klanten wellicht voor de concurrent die wel geopend is.

Vragen n.a.v. dit persbericht kunnen verstuurd worden naar pers@dok2.nl.