Een Scandinavische woonstijl, het wordt vaak genoemd en het is hartstikke modern en trendy. Maar een Scandinavisch interieur, hoe ziet dat er eigenlijk uit? En hoe creëer je deze stijl eenvoudig in je eigen woning? Daar krijg je nu antwoord op!

Scandinavië, een gebied met een prachtige natuur waar de Scandinaviërs ook zeker trots op zijn. Dit zie je terug in het interieur. Daarnaast is het aantal zonuren in de winter in het noorden zeer beperkt, ook hier spelen de Scandinaviërs op binnen de woonstijl.

bureau steady bank cas accessoires

Neutraal en ruimtelijk

Een Scandinavische woonstijl kenmerkt zich door de neutrale en ruimtelijke basis. Kleuren als wit en grijs voeren duidelijk de boventoon. Wit weerkaatst het licht waardoor een kamer lichter lijkt. In de winter is dit fijn omdat de het dan het grootste deel van de dag donker is. Maar ook in de zomer wil je natuurlijk volop genieten van de heerlijke zon die naar binnen straalt.

Tip voor meer licht 

Heb je niet zulke grote ramen waardoor er niet zoveel licht naar binnen komt? Hang dan eens een paar mooie spiegels op. De spiegels weerkaatsen het licht en geven een ruimtelijk gevoel. Daarnaast ziet het er natuurlijk ook nog prachtig uit, zo’n mooie spiegel aan de muur. 

pixel

Bijzettafel Pixel

Bijzettafel Pixel past qua vormen helemaal binnen de Scandinavische stijl. Ga helemaal in stijl voor de witte variant. Of breng met de Pixel Mint dat leuke kleuraccent in huis.


Felle kleuraccenten

In een Scandinavisch interieur wordt veel gebruik gemaakt van hout, al dan niet wit geschilderd natuurlijk. Maar ook materialen als beton en plastic zie je veel terug. Hierbij gaat het met name om de meubels. Hippe plastic kuipstoelen of een stoer betonnen tafeltje, het past allemaal bij de Scandinavische woonstijl.

Zoals hierboven al gezegd, wit voert de boventoon in het interieur. Maar een hele witte woonkamer, dat geeft vaak niet veel sfeer. Breng kleur in je interieur door gebruik te maken van mooie felle kleuraccenten. Felle kleuren komen natuurlijk prachtig naar voren als de basis met name wit is. Pas de kleuren toe in leuke accessoires zoals kussens, schilderijen en decoratie. Ga je iets verder, kies dan bijvoorbeeld voor gekleurde eetkamerstoelen. Ook grafische patronen en vormen doen het erg goed in een Scandinavische woonstijl! 

milaan

Eetkamerstoel Milaan

Eetkamerstoel Milaan is echt zo’n typisch Scandinavische stoel. Want zeg nou zelf, de stoel heeft toch alle elementen. De combinatie van trendy plastic met hout brengen je echt in een Scandinavische sfeer.

Ben jij ook zo enthousiast over de Scandinavische woonstijl? Wij hebben speciaal voor jou een aantal producten geselecteerd die helemaal passen bij deze interieurtrend. Shop online of kom kijken in onze winkel, waar je natuurlijk ook de mooiste accessoires vindt.