Japandi interieur

01_Banner_japandi

Relatief nieuw, maar niet meer weg te denken als het gaat om interieur: de Japandi stijl. Met een combinatie van invloeden vanuit Japan en Scandinavië straalt deze stijl minimalisme en rust uit. Dit klinkt misschien een beetje saai, maar is niet het geval. Door gebruik te maken van verschillende stoffen en materialen breng je de Japandi stijl helemaal tot leven. Benieuwd hoe je deze stijl creëert? Wij vertellen het!

Kleurenpallet

Felle kleuren zijn not done in deze woonstijl. Als je denkt aan Japandi, dan denk je aan neutrale kleuren zoals zand, bruin, beige of zachte pasteltinten. Deze kunnen perfect gecombineerd worden met de kleuren terracotta of olijfgroen die je subtiel kan doorvoeren in je interieur. Zo geef je net iets meer kleur aan je huis. Wil je een rustige uitstaling? Combineer de basiskleuren dan met witte accessoires zoals vloerkleden, hanglampen of vazen. Dit zorgt voor een serene sfeer in huis.

Natuurlijke materialen

Bij een Japandi woonstijl brengen we een stukje buiten naar binnen. Materialen zoals hout, rotan en steen zijn dé key van deze woonstijl. Ga bijvoorbeeld voor houten eetkamerstoelen in een licht eikenhouten kleur, of kies een houten eettafel en combineer deze juist met eetkamerstoelen met een zachte bekleding. De stoffen teddy of bouclé zijn hier een perfect voorbeeld van.

De natuurlijke materialen hoeven niet alleen terug te komen in de grotere meubels zoals een bank of salontafel, maar kunnen ook erg goed gebruikt worden in verschillende accessoires.

02_blok_japandi
03_blok_japandi_v3

Organische vormen

Met organische vormen creëer je de zachtheid waarnaar je op zoek bent als het draait om een Japandi interieur. Stap uit je comfort zone en ga voor een bank in een vorm die je niet gewend bent. De symmetrie en rondingen brengt het echte Japandi gevoel naar voren en zorgen voor een vriendelijke uitstraling. Ook wordt het minimalistische karakter van deze woonstijl hierdoor levendiger.

De kunst van eenvoud

Als je van drukte en veel accessoires houdt, dan is deze stijl niet voor jou weggelegd. Bij Japandi staat minimalisme centraal. Zorg er daarom voor dat je niet te veel accessoires gebruikt en rondslingerende voorwerpen opbergt in een kast of stijlvolle mand. Kies bijvoorbeeld voor een paar vazen met prachtige vormen of voor bijzondere wanddecoratie. Less is more!

 

Je houdt ervan of niet, maar één ding is zeker; we love it! Durf jij mee te gaan in deze trend?

04_blok_japandi
05_blok_japandi

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil jij altijd op de hoogte blijven van de nieuwste trends en producten? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!