Hoe decoreer je een vensterbank?

Banner_vensterbank

Klaar voor een nieuwe look voor de vensterbank? Je kan veel kanten op als het gaat om het stijlen van je vensterbank. Een vensterbank biedt ruime voor decoratie die je interieur van extra sfeer voorziet. Ga altijd voor accessoires die passen bij jouw interieur stijl zodat het één geheel blijft. We horen je al denken, welke accessoires moet ik dan in mijn vensterbank zetten? Wij delen verschillende ideeën hoe jij je vensterbank kan decoreren!

Een smalle vensterbank

Een smalle vensterbank kan er snel druk uitzien en logischerwijs passen er meestal geen grote ornamenten op. Je kan daarom kiezen voor wat kleinere items maar dit laat je vensterbank snel nog smaller ogen. Dit is natuurlijk niet wat je wil. Kies daarom voor wat hogere accessoires om je vensterbank aan te kleden, zoals vensterbank decoratie op voet. Ga je liever voor een rustige en gezellige vensterbank? Om dit te creëren zijn twee items al genoeg!

Make it greener

Planten zijn een van de beste keuzes om je interieur echt te laten leven. Kies je voor een speelse uitstraling ga dan voor verschillende unieke vazen zoals een mooie gouden vaas. Combineer meerdere planten met elkaar zoals grote en wat kleinere plantjes. Ben je meer fan van één geheel? Kies dan voor twee dezelfde vazen voor in de vensterbank. Dit zie je vaak terug in een landelijk interieur. Afhankelijk van de grote van je vensterbank kies je de vaas uit.

Helaas geen groene vingers? Niet getreurd, wij hebben ook kunstplanten in ons assortiment.

Maak van je vensterbank een zitje

Je kunt van jouw vensterbank ook een heerlijke relax-spot maken. Dit idee zie je vaak bij een wat diepere vensterbank. Hoe leuk is het om een zitje te creëren waarbij je fijn naar buiten kan kijken? Je kunt met een paar leuke kussensen kleedjes een leuke lounge plek creëren. Met verschillende sierkussens je jouw vensterbank versieren in de stijl creëren waar jij voor wilt gaan. 

Een ware eyecatcher

Wil je niet te veel accessoires is je vensterbank kies dan voor een echte eyecatcher. Je hebt veel verschillende mooie woonaccessoires. Hou je van decoratie in de woonstijl hotel chique voor in je vensterbank? Dan kan je kiezen voor één opvallend item zoals de vazen van Richmond Interiors. Dit geeft jouw interieur een elegant en stijlvol uiterlijk.

Maak van je vensterbank een echte sfeermaker 

Lampen zijn erg sfeervol in een ruimte en je kan er veel kanten mee op, zo ook op de vensterbank. Een tafellamppast perfect in je vensterbank. Door het licht wordt het zicht vanaf buiten ook geblokkeerd, dit zorgt voor minder inkijk vanuit buiten. Wil je meer licht en sfeer in huis maar wil je liever geen lamp toevoegen aan je interieur? Kijk eens naar een mooie kandelaar. Kies voor één opvallende kaarsenhouder of juist voor meerdere om je vensterbank mee te vullen. Tegenwoordig zijn er veel soorten LED kaarsen verkrijgbaar. Een stuk veiliger dan echte kaarsen. Maak het geheel helemaal af door de kandelaren of tafellamp te combineren met een mooie vaas of kunstkoraalop voet.