Je open kast inrichten? Dat doe je zo!

Op zoek naar een echte eye catcher voor in huis? Een open kast of een boekenkast gevuld met mooie accessoires is een echt statement voor bij jou in huis. Hoe bepaal je nou met hoeveel en welke items je de open kast inricht en waar zet je het allemaal neer? In deze blog lees je onze tips hoe je jouw boekenkast, open kast of vitrinekast het beste kan inrichten.

1. Berg de spullen op die je niet wilt zien

Start met het opbergen van de spullen die je liever niet direct in het oog wil hebben. Heb je een kast met wat opbergruimte? Heel fijn, zo kan je de spullen achter gesloten deuren opbergen. In het geval van een geheel open kast, is het handig om gebruik te maken van opbergmanden en dozen. Kies voor een mand die perfect aansluit op de rest van je woonstijl, zodat dit mooi in elkaar op gaat. Bekijk hier onze collectie opbergmanden en dozen, wie weet zit er iets moois voor jou tussen!

2. Begin bij de basis, een kleur

Zodra je begint met het inrichten van de kast, is het van belang dat je één of twee kleuren kiest als basis voor de accessoires. Je kan er ook voor kiezen om verschillende tinten van dezelfde kleur te pakken, bijvoorbeeld met de kleur grijs. Let er wel op dat de kleuren die je kiest bij de rest van je interieur passen. Op deze manier sluit de inrichting van je kast perfect aan op de rest van je huis en wordt het in de kast niet te druk qua kleurgebruik.

3. Gebruik niet té veel accessoires

Het liefst zet je natuurlijk allerlei mooie accessoires en persoonlijke foto’s in de kast. Let alleen wel op dat het niet te druk wordt in de kast. Probeer tijdens het decoreren je spullen te sorteren, houd je boeken bij elkaar en zet wat vaasjes of potten bij elkaar in het vak. Verdeel de spullen over de verschillende vakken en laat wat vakken leeg. Het is namelijk helemaal niet erg om een plank open te laten, dit zorgt er juist voor dat de kast mooi in balans is.

4. Wissel af in hoogtes

Op het moment dat je de accessoires in de kast gaat plaatsen, is het leuk om te spelen met verschillende hoogtes. Zodra je alles op dezelfde hoogte houdt, kan het geheel wat vlak en saai lijken. Door te spelen met verschillende hoogtes, maar ook breedtes, maak je het geheel wat speelser.

5. Mix en match verschillende materialen

Het is niet alleen leuk om te spelen met verschillende hoogtes en breedtes, je kan ook goed verschillende soorten materiaal combineren. Als je jouw kast een zachtere uitstraling wil geven, kan je wat kleine kussentjes of een plaid in een vak leggen. Wil je juist de kast wat extra kleur en vrolijkheid geven? Maak dan gebruik van een mooie vaas die je kan vullen met mooie bloemen. Als je niet van bloemen houdt, kan je ook kiezen voor mooie takken of pluimen.

Tijdens het inrichten van je kast is het vooral belangrijk dat je er accessoires in zet die passen bij jouw persoonlijkheid en woonstijl. De mogelijkheden met een vakkenkast zijn eindeloos, waardoor je voortdurend de inrichting kan veranderen. Ben je uitgekeken op de huidige indeling? Wissel wat vakken om en combineer andere accessoires met elkaar. Op deze manier heb je binnen no-time een nieuwe uitstraling. Wij zijn ervan overtuigd dat het inrichten van je kast met bovenstaande tips helemaal goed gaat komen!

Welk kast kies jij?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil jij altijd op de hoogte blijven van de nieuwste trends en producten? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!