Ben je op zoek naar inspiratie voor het inrichten van jouw studentenkamer of eerste appartement? Een kleine ruimte inrichten kan soms best lastig zijn, je moet het namelijk doen met het kleine beetje ruimte dat je hebt. Je eerste studentenkamer of appartement is dan ook zeker een uitdaging maar dat maakt het natuurlijk alleen nog maar leuker!  Een kleine ruimte hoeft zeker geen belemmering te zijn voor een opgeruimde en gezellige sfeer. Met deze tips creëer je een gaaf interieur!

 

Om een kleinere ruimte groter te doen lijken, kun je het beste werken met een licht kleurenpalet. Lichte kleuren werken altijd ruimtelijker dan donkere kleuren. Denk bijvoorbeeld aan een Scandinavische uitstraling en kies voor meubels in lichte kleuren. Ook veel natuurlijk lichtinval helpt bij het groter doen lijken van de ruimte. Helaas is niet elk huis of appartement voorzien van grote ramen, dus goede verlichting speelt hierin een belangrijke rol! Kies voor verlichting op meerdere niveaus. Zoals een plafondlamp en een wandlamp, in combinatie met een gave vloerlamp in de hoek. Variatie met licht zorgt ervoor dat de kleine ruimte groter aanvoelt.

Bij het inrichten is het verstandig om verticaal te denken. Gaat het niet in de breedte, dan werk je in de hoogte! Smalle, hoge opbergkasten zijn bij het inrichten van een wat kleinere ruimte ideaal. Door een smalle opbergkast te gebruiken, heb je nog ruimte over en creëer je veel nieuwe bergruimtes die altijd van pas komen.

 

Tot slot kun je spelen met vorm. Door te spelen met verschillende vormen in het interieur, houd je het interieur spannend en speels. Kies bijvoorbeeld voor een gaaf item met verschillende lagen en materialen. Een ronde tafel in en vierkante ruimte geeft bijvoorbeeld een eigentijdse sfeer. Door verschillende items met elkaar te combineren creëer je jouw eigen gave stijl, ook in een kleine ruimte.