More is more: maximalisme in je interieur

Banner_maximalistisch

Een druk behangetje, felle kleuren, gekke prints en je favoriete gekleurde of gouden accessoires. Het mag allemaal bij een maximalistisch interieur. De uitspraak less is more laten we even achterwege en we gaan dit keer juist over de top. Kortom: een super stijlvolle georganiseerde chaos. Klinkt geweldig toch? Wat deze stijl precies inhoudt en hoe je deze bij jou thuis kunt creëren, vertellen we graag. Lees je mee?

Bye bye boring

Veel licht in huis, natuurlijke materialen, strakke lijnen en heel veel beige; minimalistische interieurs zijn al een lange tijd hot en happening. Wij snappen dat deze interieurstijlen super populair zijn, maar voor de waaghalzen onder ons die de rillingen krijgen van rust en eenvoud is dit natuurlijk niet de perfecte match. Een maximalistisch interieur is geknipt voor degenen die houden van een eclectische stijl en niet bang zijn om helemaal uit te pakken. Het is een unieke manier om je persoonlijkheid en stijl terug te laten komen in je huis.

In een maximalistisch interieur zijn er geen regels. Hoe meer, hoe beter en alles mag gezien worden. Van de muren tot de vloer, elke centimeter van de ruimte mag bedekt worden met opvallende patronen en texturen. Laat je fantasie dus lekker de vrije loop en hou je zeker niet in.

Bold basics

Als je niet zo goed weet waar je moet beginnen bij deze stijl, is het slim om te starten met het kiezen van prints en kleuren waar jouw hart sneller van gaat kloppen. De muren mogen erg opvallen en de kleur wit wordt niet gewaardeerd. Ga daarom op zoek naar behangetjes met vrolijke prints, verf in je favoriete kleuren of mooie schilderijen, posters en andere decoratie voor aan de muur.

Ook de vloer is niet bedoeld om op de achtergrond te blijven. Van handgemaakte tegels met ingewikkelde patronen tot Perzische tapijten, de mogelijkheden zijn eindeloos. Vaak zie je bij deze interieurstijl opvallende vloerbedekkingen, zoals taptijen met texturen en kleuren terug. Bij een maximalistisch interieur is het belangrijk om verschillende materialen en patronen te combineren. Zo ontstaat er een kleurrijke en unieke uitstraling.

Mix & match

Dat kleurrijke wandkleed, die ene leuke gouden vaas, die mooie fluwelen roze bank en die fantastische salontafel in de vorm van een panter. Je zou denken dat je deze items niet kan combineren, maar niks is minder waar. Het mixen en matchen van verschillende kleuren, prints en stijlen is wat deze interieurstijl zo aantrekkelijk maakt. Wel is het belangrijk om de juiste balans te vinden, zodat het geheel geen rommeltje wordt. Kies daarom een paar absolute eyecatchers die de show mogen stelen.

Benieuwd naar bijzondere items voor in je interieur? Kijk eens bij het merk Bold Monkey. Dit merk is trendsettend, extravagant en een tikkeltje extra, we love it!

Very vintage

Bij een eclectisch interieur heb je nooit te veel spullen. Daarom is deze stijl op het lijf geschreven voor hoarders. Toch is het niet altijd even duurzaam om veel te kopen en te vaak te switchen van decoratie. In plaats daarvan kun je op zoek gaan naar tweedehands parels in kringloopwinkels en op rommelmarkten. Met een beetje geluk kom je hier prachtige items tegen voor in je interieur. Super duurzaam en ook nog eens heel erg uniek! Helemaal passend bij een maximalistische woonstijl.