Pers en media

Productuitleen

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in ons assortiment! We helpen je graag bij het lenen van DOK 2 producten t.b.v. fotoreportages over woninginrichting. Hieronder vind je een samenvatting van onze uitleenprocedure voor de pers.

Algemene richtlijnen

Het uitlenen van DOK 2 assortiment geldt alleen voor fotografie ten behoeve van producties in woonbladen en/of media waarin aandacht aan wonen wordt besteed. Daarnaast lenen wij ook producten uit voor commerciële doeleinden (films, reclamespotjes, videoclips, reclamefolders) en klantenbindende tijdschriften voor fabrikanten, groothandels of andere winkelorganisaties, mits er naamsvermelding van DOK 2 getoond wordt.

Product uitleen is alleen mogelijk voor (freelance) stylisten/redactieleden van woonbladen en/of media-uitingen die aandacht besteden aan wonen. Wel moet je je aanmelden via de mail en akkoord ontvangen. Eventueel kunnen wij gratis vrijstaande foto's leveren, mits er naamsvermelding van DOK 2 wordt getoond.

Uitleenvoorwaarden

Ook voor product uitleen hanteren we een zelfservice concept: je haalt persoonlijk de gewenste producten op bij DOK 2 en transporteert deze zelf. Er is ter plaatse geen mogelijkheid tot opslag.

Wil je producten lenen om ze te bewerken, dan horen wij dit graag vooraf. Wij kijken dan of deze producten hiervoor geschikt zijn en of de gekozen artikelen kunnen worden geleend of dienen te worden aangeschaft. Als een product bewerkt is, moet dit vermeld worden in de publicatie. Geleende producten moeten met naam en prijs in de publicatie genoemd worden en uitlopende producten en producten met extra kassakorting mogen niet geleend worden.

Wil je producten van DOK 2 lenen, maar is het niet mogelijk om naamsvermelding van DOK 2 te tonen? Dan kun je de producten lenen tegen betaling, dit is 20% van de totale verkoopprijs. Is het wel mogelijk om naamsvermelding van DOK 2 te tonen, dan is het lenen van producten gratis en gaat de retourdatum in overleg.

Procedure productuitleen

 • Geef via de mail de uitleenaanvraag aan ons door. Laat ons weten voor welk blad, datum publicatie en type productie het gaat. Ook willen we weten wanneer de geleende artikelen retour komen.
 • Ga naar de DOK 2 servicebalie of de kassa. Neem je identiteitskaart mee, er wordt namelijk een kopie van gemaakt. Nadat de producten uitgezocht zijn wordt er bij de servicebalie of kassa een lijst gemaakt van de geleende producten, daar krijg je een kopiebon van mee.
 • Uitleen van producten kan tijdens de reguliere openingstijden van DOK 2 met uitzondering van de zaterdag.
 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ophalen en terugbrengen van de goederen.
 • Het is niet mogelijk om de producten van tevoren te reserveren of ergens op te slaan. Er kan tegen betaling gebruiktgemaakt worden van de aanwezige transportservice/aanhanger.

Het terugbrengen van geleende producten

 • Alle geleende artikelen moeten in de originele verpakking verpakt worden, daarnaast moeten ook de juiste prijskaartjes aan de producten gehecht zijn bij het retourneren.
 • Gemonteerde producten hoeven niet gedemonteerd te worden, tenzij deze gedemonteerd uit de verpakking komen.
 • Bij elke retourzending moet de bon meegenomen worden.
 • Retourneren kan op maandag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 17.30 uur bij de servicebalie of kassa van DOK 2.
 • Ontbrekende, beschadigde of zonder toestemming veranderde artikelen zullen gefactureerd worden aan de redactie van de (freelance) stylist/redacteur. De geldende normale DOK 2 verkoopprijs zal hierbij worden gehanteerd.
 • Heb je nog vragen over product uitleen? Neem contact op via de mail. Laat daarbij een telefoonnummer achter zodat wij indien nodig telefonisch contact met je kunnen opnemen.