Een tijdloze trend: de ronde eettafel

Tegenwoordig zie je in interieurs steeds meer ronde eettafels, salontafels en bijzettafels terugkomen. Wij zien steeds vaker dat de standaard rechthoekige eettafel ingeruild wordt voor een rond exemplaar. Maar waarom is deze ronde tafel nu zo populair? We hebben de voordelen voor je op een rij gezet.

Neemt minder ruimte in

Bij een ronde eettafel kun je vrij bewegen en je wordt niet belemmerd door de poten. In de meeste gevallen staat de poot namelijk in het midden van de tafel en heb je er dus geen last van. Hierdoor kun je de stoelen gemakkelijk onder de tafel schuiven en neemt de tafel minder ruimte in beslag dan bijvoorbeeld een rechthoekige eettafel.  

Gezellige setting

Zitten aan een ronde eettafel is vaak gezelliger dan een rechthoekige eettafel. Dat komt omdat je iedereen kunt aankijken tijdens gesprekken en tijdens het eten. Hierdoor ben je meer met elkaar verbonden en voer je meer gezamenlijke gesprekken. Je krijgt er een knus gevoel van, waardoor lang natafelen ook aantrekkelijker wordt.

Meer zitplaatsen mogelijk

Door de ronde vorm kan je meer zitplaatsen creëren en zit je niet met onbenutte hoeken. Iedereen kan zo plaats nemen aan de tafel en gezellig meepraten of eten. Ook zijn deze tafels helemaal kidsproof omdat er gee scherpe hoeken zijn.
Wanneer de poot in het midden zit, heb je met het toevoegen van extra zitplaatsen ook geen last en kan je meer plaatsen maken.

Doorbreekt strakke lijnen

Een ronde tafel breekt de strakke lijnen en de hoekige vormen in je huis. Door meerdere organische vormen toe te voegen zorg je voor een speelse uitstraling. Nederlandse woningen hebben vaak veel rechte lijnen. Door ronde vormen breek je deze strakke lijnen en wordt de nadruk gelegd op ronde vormen. Het geeft een gezellige en vriendelijke sfeer.

Ronde eettafels zijn er in allerlei soorten en maten. Zo heb je ronde eettafels van hout, marmer of glas. Ook zijn er veel zwarte ronde eettafels verkrijgbaar. Deze past perfect in zowel een stoer als modern interieur. De ronde houten eettafels passen heel goed in de landelijke woonstijl. 

Hoeveel personen passen er aan een ronde eettafel?

De ronde eettafels zijn verkrijgbaar in meerdere afmetingen, 110 cm, 120 cm of zelfs 160 cm. Wil je graag weten hoeveel personen er per afmeting aan een ronde eettafel passen?

Ronde eettafel voor 2 personen - 100 cm
Ronde eettafel voor 3 personen - 110 cm
Ronde eettafel voor 4 personen - 120 cm
Ronde eettafel voor 5 personen - 130 cm
Ronde eettafel voor 6 personen - 140 cm
Ronde eettafel voor 7 personen - 150 cm
Ronde eettafel voor 8 personen - 160 cm 

Ook hebben wij een makkelijk overzicht gemaakt zodat je in één oogopslag kunt zien hoeveel personen er aan de ronde eettafel passen.

Ronde_tafels_Afmetingen-2

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil jij altijd op de hoogte blijven van de nieuwste trends en producten? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!