Style je salontafel met deze tips

De salontafel, een belangrijk meubelstuk in elke woonkamer. Aangezien deze tafel een prominente plek in huis heeft, is het van belang dat de salontafel niet wegvalt in je interieur. In dit blog lees je verschillende tips die je kan gebruiken tijdens het decoreren van de salontafel.

Kies voor kleuren die passen bij de rest van je interieur

Op het moment dat je accessoires gaat uitzoeken voor op de salontafel, is het belangrijk om rekening te houden met de rest van je interieur. Op het moment dat je een rustig interieur hebt, kan je het beste kiezen voor neutrale tinten. Beige is dé trend van dit moment en komt in elk interieur tot zijn recht. Ook de kleuren wit, grijs en zwart zijn goede basiskleuren om mee te werken. Wil je juist wat meer afwisseling in je interieur? Pasteltinten geven jouw interieur nét dat beetje extra kleur.

Zorg voor verschil in hoogte en vormen

Door af te wisselen in zowel hoogte als vorm van de accessoires zorg je voor een speels effect op de tafel. Zo kan je goed een lange dunne vaas combineren met een brede kleine vaas. Het is vooral belangrijk om verschillende hoogtes met elkaar te combineren, zodat het geheel niet saai en eentonig wordt. Je kan gemakkelijk spelen in de hoogte met takken, pluimen of bloemen.

Salontafel_01

Mix en match verschillende materialen

Wil je jouw tafel wat extra pit geven? Combineer verschillende soorten materiaal met elkaar. Zo kan je bijvoorbeeld glas en keramiek bij elkaar zitten. Door de verschillende texturen en de combinatie van glanzend en mat geef jij jouw salontafel net dat beetje extra pit.

Zet je woonaccessoires in groepen bij elkaar

Als je veel kleine woonaccessoires in huis hebt, is het verstandig om deze accessoires in verschillende groepen in huis te plaatsen. Op het moment dat je alle woonaccessoires verspreidt in huis hebt staan, kan dit een druk en onrustig gevoel geven. Door de accessoires in kleine groepjes bij elkaar te zetten, geef je jouw huis meer rust en overzicht. Probeer groepen van 3 tot 5 accessoires te maken. Door gebruik te maken van oneven getallen geef je het geheel een speels effect.

Salontafel_03

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil jij altijd op de hoogte blijven van de nieuwste trends en producten? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!