4 tips om jouw slaapkamer een upgrade te geven!

Banner_01_slaapkamer_blog-1

Wist je dat de slaapkamer de kamer is waar we de meeste tijd doorbrengen, maar de minste aandacht aan besteden als het gaan om inrichting? Super zonde! Ook deze kamer verdient een beetje interior love. Wij geven je 4 tips hoe je makkelijk en snel jouw slaapkamer kunt omtoveren tot fijne en stijlvolle plek. Zo wil je niet alleen je ogen dicht, maar ook open doen in deze kamer.

Warme voeten

Wat is er nou vervelender dan je warme bed uitstappen en gelijk met je voeten op een koude vloer terecht komen? Niks? Precies! Om dat te voorkomen kun je een fijn vloerkleed neerleggen. Dit is niet alleen een cadeautje voor je voeten, maar brengt ook veel sfeer met zich mee. Ga voor een rond vloerkleed met een hoog knuffelgehalte of kies juist een vintage vloerkleed met bijzondere print. Een vloerkleed is niet alleen een echte sfeermaker, het verbetert ook de akoestiek in je slaapkamer. Super handig als je een grote kamer hebt, je kamer vrij leeg is of je geen gebruik maakt van gordijnen. Een vloerkleed toevoegen aan jouw slaapkamer is niet alleen super knus, maar ook nog eens praktisch. Een echte win-win dus!

Style je kastje

Accessoires geven karakter aan je interieur. Heb je een nachtkasje, dressoir of ander tafeltje in je slaapkamer? Geef deze dan wat extra aandacht door hem aan te kleden met trendy vaasjes, kaarsen, boeken, plantjes of een sfeervolle tafellamp. Houd wel in je achterhoofd dat de slaapkamer een plek is waar je tot rust wilt komen, zet je kamer dus niet té vol.

Extra tip: met meubels en accessoires in natuurlijke materialen creëer je al snel een rustige en warme sfeer.

Comfortabel relaxen

We kennen hem allemaal; die ene stoel die zijn oorspronkelijke functie als zitplek is verloren, doordat deze verborgen ligt onder een berg kleren. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Een fauteuil toevoegen aan je slaapkamer-interieur heeft veel voordelen. Je kan hiermee namelijk lege hoekjes goed opvullen, je creëert een extra zitplek én het staat super stylish. Verplaats die grote berg kleren dus snel naar je kast of de wasmand en ga voor een fijne fauteuil waarop je heerlijk tot rust kan komen. Een teddy stoel, ronde fauteuil of vintage fauteuil zijn een perfecte toevoeging aan jouw slaapkamer. Welke kies jij?

Lights up

Misschien wel de belangrijkste factor als het gaat om het creëren van sfeer; verlichting. Denk daarom goed na over welke functie het licht moet hebben in jouw kamer. Zit je uren aan je bureau te werken of te leren? Kies dan een functionele lamp of fijne bureau- of tafellamp die jou voorziet van de juiste hoeveelheid licht. Heb je helemaal niet zo veel licht nodig? Dan is enkel een plafondlamp en een nachtlampje voldoende.

Niet alleen de functie van een lamp is belangrijk, ook de uitstraling mag niet vergeten worden. Ga je voor een fraaie schemerlamp of zijn design lampen meer jouw ding? Kijk goed naar welke stijl je in je slaapkamer hebt en zoek hierbij de juiste verlichting uit.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil jij altijd op de hoogte blijven van de nieuwste trends en producten? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!