Sponsoring

DOK 2 heeft ervoor gekozen om alle sponsorgelden ter beschikking te stellen aan 2 maatschappelijk breed gedragen doelen. DOK 2 steunt de volgende doelen:

Fragiele X Vereniging Nederland

Fragiele X
Postbus 260
4900 AG Oosterhout
06-14332033
info@fragielex.nl
www.fragielex.nl

Wat is het fragiele X syndroom?
Fragiele X syndroom is een vrij zeldzaam syndroom met als belangrijkste kenmerk dat er in veel gevallen sprake is van een verstandelijke handicap. Het fragiele X syndroom is de meest voorkomende erfelijke oorzaak van een verstandelijke handicap. De naam fragiele X verwijst naar een breekbare (fragiele) plaats in een van de geslachtchromosomen, het X-chromosoom.

In Nederland worden per jaar ongeveer 35 kinderen met fragiele X syndroom geboren. Bij niet al deze kinderen wordt de diagnose gesteld. Bij jonge kinderen is er aan het uiterlijk niets speciaals te zien. De ouders worden ongerust omdat de ontwikkeling langzamer gaat dan gebruikelijk. Het kind gaat laat praten, het is heel snel afgeleid maakt moeilijk oogcontact en heeft vaak aparte of weinig interesses. De meeste jongens met fragiele X zijn erg druk en de meisjes zijn vaak wat verlegen en op zichzelf. Jongens met fragiele X syndroom hebben vrijwel altijd een verstandelijke handicap. Meisjes hebben leermoeilijkheden, maar niet altijd een verstandelijke handicap.

Wij staan voor:

  • Verbeteren van de bekendheid van het fragiele X syndroom
  • Stimuleren van (vroege) diagnose.
  • Ouders en verzorgers voorzien van goede informatie.
  • Stimuleren van lotgenoten-contacten.
  • Meer gerichte aandacht in onderwijs en ondersteuning.
  • Opkomen voor de belangen van personen met het fragiele X syndroom.
  • Bevorderen van wetenschappelijk onderzoek.

Voor meer informatie www.fragielex.nl

 

Kika

Stichting Kika
Groen van Prinstererlaan 99
1181 TR Amstelveen
Postbus 325
1180 AH AMSTELVEEN
Telefoon: 0900 4000888
Website: www.kika.nl

Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) is in 2002 opgericht door Frits Hirschstein en Maarten Stoopendaal (Directeur communicatiebureau Giftkikker). Aanleiding was het verzoek van Prof. Rob Pieters van het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam en Prof. Huib Caron van het Emma kinderziekenhuis in Amsterdam om te kijken of er meer geld beschikbaar kon komen voor onderzoek naar kinderkanker.

De stichting heeft als algemeen doel: het werven van fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn en strijd, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd.

Meer specifiek streeft KiKa naar:
1. Verhoging van de genezingskans.
2. Verbetering van de kwaliteit van de behandeling (minder agressief waar mogelijk).
3. Vermindering van bijwerkingen na de behandeling (effecten op latere leeftijd).