Stijlkamer inrichten bij DOK 2

door Stijlinge

Een tijdje geleden ben ik gevraagd om samen met Arja van Garderen, van het blog Zwart Wit en Hout, een eigen stijlkamer in te richten bij DOK 2. Het thema van de kamer moest een alternatieve kerst worden. Dus geen standaard kamer met een kerstboom met ballen. Na een aantal weken van voorbereiding was het afgelopen week zover en gingen wij alle twee onze kamer inrichten. Benieuwd hoe het geworden is? Lees dan snel verder!

Stijlkamer stylen 

Omdat je al een paar weken met een plan bezig bent geweest, is het wel spannend om de kamer dan in het echt te zien en te stylen. Wat mij als eerst opviel was dat de roze kleur die ik had uitgekozen perfect was. Precies wat ik voor ogen had. De kleur is trouwens Mild Plum van Flexa. Een mooie warm roze kleur die veel sfeer aan de kamer geeft. Toen ik de kleur goed in mijzelf had ingenomen, ben ik begonnen met de meubels te plaatsen in de kamer. De grote meubels had ik van te voren al uitgezocht. Wel een beetje spannend natuurlijk of het bij elkaar ook goed past. Gelukkig pakte dit goed uit. Om de kamer helemaal af te stylen, moest er nog wel accessoires uitgezocht worden. Gelukkig zit je daar bij DOK 2 helemaal goed. Ze hebben namelijk een hele grote collectie accessoires in diverse woonstijlen en kleuren.

Roze en goud in de stijlkamer 

Als jullie mij of mijn blog een beetje kennen, dan zal de kleur roze niet verrassend zijn. Ik wilde met de stijlkamer dichtbij mijn eigen gevoel blijven omdat ik weet dat het dan goed komt. Om de kleur roze nog ergens terug te laten komen in de kamer koos ik voor 2 eetkamerstoelen van By-Boo in dezelfde tint. Om de kamer niet overdadig roze te laten worden, heb ik van hetzelfde model ook 2 grijze stoelen aan de tafel neergezet. Ik heb gekozen voor een ronde tafel omdat ik dit gezelliger vind staan en dit leuker is om te stylen. Boven de tafel heb ik een rotan hanglamp gehangen. Het model van de lamp is erg speels en door het rotan breng je wat extra sfeer in de ruimte. 

De tafel stylde ik met servies in een roze/paarse tint en feestelijke glazen met een gouden rand. Ook kwam er een mooie roze vaas op de tafel van Coco Maison en een gouden kandelaar. De combinatie van roze en goud vind ik erg mooi dus trok ik deze sfeer door in de kast en vulde die ook met accessoires in deze tinten. De kast is trouwens een stoere en industriële vakkenkast geworden. Mijn oog viel direct op deze kast omdat het materiaal hetzelfde is als de poot van de tafel. Dit zorgt dan weer voor een eenheid in de ruimte. Ook kan je met alle vakken die deze kast heeft veel accessoires kwijt en zo nog meer sfeer creëren in de ruimte.

Je shopt de stijl van Inge hier.

Deel jouw favoriete stijlkamer 

Naast dat Arja en ik beide een kamer hebben kunnen stylen in een alternatieve kerstsfeer is er ook nog een leuke winactie aan gekoppeld. Je kan namelijk een cadeaubon van €100,- winnen als jij jouw favoriete kamer deelt op Instagram. Leuk toch? Je kan langskomen in de winkel van DOK 2 en onze kamers bekijken maar mocht je te ver weg wonen kan je ook online met de actie mee doen. Wil je hier meer informatie over lezen? Bekijk dan snel de actie online of ga naar het Instagramaccount van DOK 2.

Bekijk het originele blog geschreven door Inge hier.