Steeds vaker zie je natuurlijke materialen terugkomen in het interieur. Ruwe materialen zorgen voor rust in je inrichting. Met planten, groentinten en natuurlijke elementen breng je gemakkelijk de juiste sfeer in huis.

Wanneer je je interieur een natuurlijke uitstraling wilt geven, kun je vanzelfsprekend het beste voor natuurlijke materialen kiezen. Hout is daarbij een van de gemakkelijkste opties. Een houten kast of een houten tafel kan al rust brengen in het interieur. Je kunt voor een eigen touch verschillende kleuren en stijlen houten meubelen met elkaar combineren. Wil je een stoere tint aan het interieur toevoegen? Kies dan voor een robuust meubel in het interieur.

Ook stenen meubelen zijn een goede toevoeging aan het interieur als je wilt gaan voor een natuurlijke sfeer. Ga bijvoorbeeld voor een salontafel of bijzettafel met een stenen blad voor een rustgevende toevoeging aan de woonkamer. Steen is een erg stoer materiaal en zie je vooral terug in een industrieel interieur maar kan zeker ook goed passen bij andere interieurstijlen. Denk bijvoorbeeld maar aan een marmer tafelblad voor een elegante uitstraling. Of een kast met delen in beton, voor een stoere en robuuste uitstraling.

Maak de stijl helemaal compleet met accessoires. Sfeer zit ook in de details. Planten in huis zijn een geweldige toevoeging om de natuur in huis te halen. Kies voor mooie tropische planten voor een botanische tint of maak je eigen mini-oase. Ook botanische prints zijn een mooie toevoeging. Kies bijvoorbeeld voor leuke accessoires met een tropische print of ga voor een leuk kussen!

Bij een natuurlijke interieurstijl gaat het om de balans tussen natuurlijke materialen en het buitengevoel. Kies voor rust in het interieur en probeer deze interieurstijl!