Geef jouw woonkamer een boost met een mooie vintage fauteuil.

Een fauteuil is een echte toevoeging aan je interieur. Niet alleen staat het enorm leuk in de ruimte, je kan er ook heerlijk op zitten. Match een mooie vintage fauteuil met de rest van jouw interieur. Een vintage leren fauteuil past perfect in een industriële woonstijl. Of een stijlvolle fluwelen vintage stoel voor in je woonkamer. Een fauteuil met houten poten past goed bij een klassieke of landelijke woonstijl. Met een vintage stoel breng je zowel warmte als sfeer in huis. Maak jouw huis helemaal af met een mooie vintage look fauteuil.

Vintage fauteuils zijn terug van weggeweest!

Vintage wordt soms nog wel eens door elkaar gehaald met retro. Er zit echter een verschil in beide woonstijlen. Vintage meubelen komen uit voornamelijk uit de jaren ’50 en begin jaren ’60. De retro woonstijl komt uit de daaropvolgende jaren, namelijk de jaren ’60 en ’70. Vintage fauteuils uit de jaren ’50 hebben vaak een houten frame of poten, meestal met donkere lak. Ook werd er veel gebruik gemaakt van leer. De vintage fauteuil van tegenwoordig heeft een aantal kenmerken overgenomen, maar ook een aantal aanpassingen ondergaan. Zo kan er gekozen worden voor een vintage design fauteuil met metalen frame of poten, of voor een andere bekleding zoals stof of fluweel.

Maak je interieur compleet met een vintage loungestoel

In onze collectie hebben wij verschillende vintage fauteuils die geschikt zijn voor verschillende woonstijlen. Een leren vintage fauteuil is een stijlvolle en klassieke fauteuil die door zijn lederen bekleding in veel woonstijlen goed tot zijn recht komt, zoals bijvoorbeeld fauteuil Lex van het merk Eleonora. Een leren vintage fauteuil staat enorm leuk in een modern of industrieel interieur. Om mee te gaan met de industriële look zijn er tegenwoordig veel vintage fauteuils te vinden met een metalen frame. De combinatie van leer en metaal past goed in een industrieel vintage interieur. Op het gebied van bekleding wordt er veel gebruik gemaakt van geweven stof of fluweel. Door een zachte stof te combineren met een houten frame of poot komt de fauteuil helemaal tot zijn recht in jouw vintage interieur.

Kies jouw vintage fauteuil

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil jij altijd op de hoogte blijven van de nieuwste trends en producten? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!