'Vintage in je interieur'

Vintage heeft de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen in het interieur. Vintage meubelen en accessoires geven het interieur een unieke uitstraling mee. In dit blog vind je inspiratie om een interieur een vintage uitstraling te geven!

Het leuke aan een vintage inrichting is dat het natuurlijk uniek is. Een vintage interieur kenmerkt zich door antieke meubels, vintage kleuren en een open sfeer. Natuurlijk kun je gaan voor echte vintage meubels die gemaakt zijn tussen 1920 en 1980, maar er zijn ook veel nieuwe meubels te vinden met een vintage uitstraling. Items in een vintage stijl kunnen goed gecombineerd worden met een hedendaagse interieurstijl, zoals een industrieel interieur. Door deze stijlen te combineren, houd je je interieur speels en interessant.

Combineer bijvoorbeeld modern en vintage en werk veel met warme tinten. Door te kiezen voor een witte basis met daaropvolgend de kleuren geel, petrol, donkergroen of bruin creëer je jouw vintage stijl. Denk bijvoorbeeld aan een kleed of leuke accessoires of ga voor iets gewaagder zoals een bank of fauteuil in een typische vintage kleur en look. Dit zorgt zeker voor warmte maar toch ook moderne uitstraling in je woning!

Gaat een complete restyle van je interieur je iets te ver? Met leuke accessoires kom je ook al een heel eind! Kies voor kenmerkende geometrische vormen en bloemmotieven. Door verschillende accessoires in bloemmotieven te combineren met je huidige meubels, creëer je een subtiele vintage uitstraling. Naast kleuren en vormen, is materiaalkeuze ook erg van belang. Een vintage interieur kenmerkt zich door het gebruik van vooral natuurlijke materialen zoals hout, staal en wol. Door een goede balans te vinden tussen vintage meubelen en je huidige interieur, creëer jij jouw eigen unieke stijl!

Zowel in onze winkel en webshop shop je de mooiste vintage interieuritems.