Zacht en sereen

Tijdens de drukte van het dagelijks leven is een zacht en sereen interieur geen overbodige luxe. Hier kan je heerlijk tot rust komen en opladen op de plek waar jij je het prettigst voelt. Bij een zacht interieur denk je al snel aan kleuren zoals beige en wit. Gelukkig is beige een van de hotste trends! Hoe creëer je een tijdloos zacht en sereen interieur? Wij nemen je mee.

Materialen

Trends kunnen helaas snel voorbijgaan. Heb je net je huis helemaal on trend, dan komt de volgende trend alweer om de hoek kijken. Onze ultieme tip, voeg natuurlijke materialen toe! Op deze manier wordt je interieur tijdloos. Denk aan mooie pluimen, een lamp van rotan, houten meubelen en een jute vloerkleed. Kijk ook eens goed naar de stoffen. Door deze te wisselen zorg je voor een leuke afwisseling en wordt je interieur nooit saai. Hoe leuk is de combinatie van een fauteuil in een bouclé stof met een bank van ribstof? Dit past perfect bij een zacht en sereen interieur!

Vormen

Zachtheid kan je niet alleen creëren door materialen en kleuren maar ook zeker door vormen. Heb je bijvoorbeeld een stoere betonlook vloer, dan is het heel mooi om voor een ronde of ovale eettafel te kiezen. Ronde vormen zijn heel makkelijk toe te passen in je interieur, denk aan een rond vloerkleed, een bank met ronde hoeken of een grote ronde draaifauteuil. Door organische en afgeronde vormen zorg je voor een extra zacht randje.

Ton sur ton

Dat klinkt chique hè? Ton sur ton betekent tint op tint, je gebruikt verschillende tinten van eenzelfde kleur. Wordt dat dan niet saai? Nee absoluut niet! Het zorgt juist voor een rustig en stijlvol effect. Zorg voor tinten tussen off-white en bruin in, zo heb je een onwijs breed pallet waar je alle kanten mee op kunt. De kleuren grijs en beige zijn ook heel mooi te combineren. Heb je al een grijze bank? Verf je muren in een mooie warme beige tint voor warmte en rust. Voeg zwart of goud toe voor wat meer body. Dit kan je terug laten komen in accessoires of bijvoorbeeld de stoelpoten van je eetkamerstoelen.

Maak jouw interieur zacht en sereen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil jij altijd op de hoogte blijven van de nieuwste trends en producten? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!